Highland dansers van de YSPD

Een opleiding tot onze Highland dansers duurt normaal 1 jaar, tijdens de opleiding zijn er geen officiële optredens, al kan een klein optreden voorkomen.

Voor de repetities vragen we aan de leerlingen om een korte broek/rok (tot boven de knieën) en lange kousen aan te doen, dit samen met een gemakkelijk t- shirt. Best is dat ze een trui meedoen en een lange broek. Dit is voor na het dansen, zodat we de kans op ziek worden kunnen voorkomen.  (warm-koud).

De lessen gaan door de woensdag avond tussen 18.00u – 21.00u. ( Vanaf maart zijn er 2 klassen actief. Eerste klas is van 18.00u – 19.30u, 2 de klas is van 19.30u – 21.00u ). Deze lessen zijn gratis en worden door Lexy onze lead danser gegeven. Een aantal keer per jaar komt er ook een professionele highland danser uit Antwerpen les geven, om de details nog bij te schaven, of om nieuwe dansen aan te leren. Ook al zijn de lessen gratis, er wordt verwacht dat na de opleiding, er effectief wordt mee gedaan aan een minimum aantal optredens tesamen met de band en highland dansers.

Het kan gebeuren dat er eens een les verschuift naar de donderdag, dit is om dan samen met de volledige band ( doedelzak en drums ) de volledige sets te oefenen zoals deze op optredens worden gespeeld.

Na het eerste jaar opleiding highland dansers

Kleren worden volledig op maat gemaakt en aangekocht voor het eerste officiële optreden. Wat gevraagd wordt is dat de dansers hun eigen schoenen en kousen aankopen na de opleiding van een jaar.

dit wil zeggen:

  • dance pumps (Dit zijn de leren stoffen schoentjes die meestal binnen gedragen worden) : +/- 50€
  • Split sole shoes (Deze schoenen worden gedragen als het optreden buiten doorgaat) : +/- 50€
  • Highland dance hoses, green tartan (dit zijn de kousen, deze worden op maat gemaakt): +/- 125€

De meeste zaken die we met de band aankopen komen van de online shop kilts&more. Maar voor je zaken aankoopt, is het aangeraden om eerst langs te gaan bij ons dansbestuur, of materiaal meester.

Dit zijn natuurlijk nog geen onmiddellijke kosten.

Wil je meer informatie over de schotse dans/ highland dans, of wil je zelf dansen? Kom eens langs op onze wekelijkse repetitie. Of neem contact via ons contact formulier.

https://www.yspd.be/nl/contacteer-de-yspd/